Om concurrerend te blijven in dit digitale tijdperk, moeten bedrijven massa’s oudere systemen en applicaties upgraden en klanten verrassen met frisse en baanbrekende oplossingen. Alle experts voorspellen dat de vraag en het gebruik van applicaties exponentiël zullen toenemen. Zo veel vraag vertaalt zich in massa’s jobs. En juist daar wringt het schoentje.

Volgens Code.org kampt de verenigde staten nu al met een tekort van meer dan 500.000 developers. Zeer veel bedrijven organiseren noodgedwongen interne trainingen & opleidingsprogramma’s om dit tekort op te vangen. Ongeveer 58% van alle STEM (wetenschap, technologie, engineering, wiskunde) zit in de ict. Echter, slechts 8% van STEM afgestudeerden zijn developers. Aan het huidige tempo kan het ongeveer 8 jaar duren om alle “huidige” openstaande vacatures in te vullen.

leren programmeren loont

216.800 developers aan het werk in Amsterdam

Op Parijs en Londen na blijkt Amsterdam met 216.800 developers momenteel de grootste developer regio in Europa (Bron: Stack Overflow). Moskou en Keulen volgen met zo’n 50.000 minder developers. Dat grote aantal in Amsterdam is echter nog niet genoeg om aan de vraag te voldoen, zo blijkt uit gegevens van de jobsite Indeed.