Een goede developer is als een Franse scepticus

De Fransen weten al lang dat ‘nee’ zeggen geweldig is. Je kunt altijd “non” zeggen tegen “non” en dan, na verdere discussies, eindelijk een “ja” afdwingen als je tevreden bent met het uiteindelijke resultaat. Als je echter met ‘ja’ begint, is de discussie in wezen voorbij. Een relatief zwaar gebrek, zowel in softwareontwikkeling als in het leven in het algemeen. We kunnen aldus beter starten met een “nee” en dan verder observeren waar we naar toe kunnen gaan.

“Nee” biedt ruimte voor discussie, geeft meer keuzevrijheid en stelt ons in staat om flexibel om te gaan met onze tijd .

Het scepticisme daarentegen vraagt ​​’waarom’. ‘Waarom’ dit, ‘waarom’ dat en ‘waarom’ voor letterlijk elk werk dat wij of iemand anders van plan zijn om te doen. Een “waarom” is misschien wel belangrijker dan een ja of een nee. Het inzicht van de “waarom” stelt ons in staat om de nee beter te begrijpen. Zowel voor jezelf als voor anderen. Op de lange termijn zal de ‘waarom’ vraag alle betrokkenen partijen ten goede komen door duidelijkheid te bieden en om toewijding en focus af te dwingen.

Dus als iemand je om iets vraagt, of het nu je tijd, mening of inspanning is, wees sceptisch en wees Frans. Vraag “waarom” en zeg (meestal) “nee”…