helloCode leert jongeren en kids apps programmeren.

Op 08/02 organiseert helloCode een gratis demosessie in Hasselt (Kiewit). Jongeren en kinderen krijgen de kans om kennis te maken met app ontwikkeling.

Alle experts voorspellen dat de vraag en het gebruik van apps exponentieel zullen toenemen. Zo veel vraag vertaalt zich in massa’s jobs. En juist daar wringt het schoentje.

Volgens Code.org kampt de verenigde staten nu al met een tekort van meer dan 500.000 developers. Zeer veel bedrijven organiseren noodgedwongen interne trainingen & opleidingsprogramma’s om dit tekort op te vangen. Ongeveer 58% van alle STEM (wetenschap, technologie, engineering, wiskunde) zit in de ict. Echter, slechts 8% van STEM afgestudeerden zijn developers. Aan het huidige tempo kan het ongeveer 8 jaar duren om alle “huidige” openstaande vacatures in te vullen.

Ook in onze regionen kampen we met een acuut tekort aan ontwikkelaars. helloCode wil met haar initiatief de volgende generatie warm maken voor het knelpunt beroep.

Kids & jongeren van 9j tem 14j zijn welkom op de gratis sessie. Een laptop meenemen mag, maar is niet noodzakelijk. Inschrijven is wel verplicht.