JavaScript is een geweldige keuze voor jongeren en kinderen omdat anno 2020 bijna alles op deze programmeertaal draait. Als uw kinderen javascript beheersen, leren ze hoe ze webdocumenten kunnen transformeren in verbazingwekkende interactieve apps, web toepassingen en games.

Maar dat is niet de voornaamste reden. JavaScript is veel meer dan het bouwen van webpagina’s. Je kunt er werkelijk ALLES mee. Hardware besturen zoals robots, desktop applications zoals skype, mobiele applicaties zoals whatsapp zijn allemaal geschreven in javascript.

JavaScript wordt meestal geïntroduceerd bij jongeren en kinderen die de basis logica vaardigheden en algoritmes onder de knie hebben. Jongeren en kinderen die al wat ervaring hebben met Scratch of Python. In het algemeen wordt javascript aanbevolen aan kinderen ouder dan 10.

JavaScript is een uitzonderlijk krachtige taal met ongelimiteerde mogelijkheden. Het is echter uiterst belangrijk om uw kinderen eerst kennis te laten maken met variabelen, arrays, objecten, methodes, lussen, functies en parameters, voordat u ze volledig blootstelt aan de javascript syntax.