Leren programmeren voor kids: tip & tricks

Hoe kan ik mijn kind stimuleren? Computervaardigheden zullen in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Het is vanzelfsprekend dat bepaalde digitale skills essentieel zijn voor hun toekomst.

Met dat in gedachten geven we jullie enkele tip & tricks om uw kinderen te stimuleren om te leren programmeren:

Programmeren voor kleuters

Kinderen zijn kleine sponzen. Ze nemen ongelooflijk veel stof op door de plasticiteit van hun jonge hersentjes. Zelfs kleuters kunnen hun eerste stappen zetten in de programmeer wereld door gebruik te maken van aangepast educatief speelgoed. Dit stimuleert hun analytisch denkvermogen en creëert een vertrouwd gevoel en associate dat programmeren best wel leuk is.

leren programmeren voor kids

Maak er een sociale activiteit van

Alhoewel het moeilijk te vatten is dat een kind iets ingewikkelds leert, is het zeker een haalbare realiteit. Sociale stimulatie en het tonen van interesse maakt het aanleren van deze nieuwe taal & skill best verteerbaar. Op jonge leeftijd is het social aspect en goedkeuring van de ouders dan ook zeer belangrijk.

We leren uit de STEM-onderwijsstatistieken dat wereldwijd nog steeds miljoenen banen niet worden ingevuld. Gezien de grote vraag, de werkplek flexibiliteit en de mooie verloningen is een toekomst als programmeur/developer zeer rooskleurig… Blijven stimuleren dus!