Leer sneller met minder stof en meer herhalingen

Hoe beginnen met programmeren? Er zijn veel tutorials op het internet met betrekking tot dit onderwerp, dus gaan we niet dezelfde dingen zeggen omdat we het geheim van omgekeerde programmering oftewel “reverse coding” willen toelichten.

Ingewikkeldheid
Als je voor het eerst begint met programmeren, maak je veel fouten. Daarbovenop is de leersnelheid langzaam. het merendeel start hun codeer reis vanuit HTML en CSS, wat relatief eenvoudig is en geen extra inspanning vereist. Op dat moment verbeter je de algoritmische denkvaardigheden niet. Integendeel, het vermindert de materie absorbtie.

Je hersenen werken zoals je spieren. Je moet ze altijd uitdagen om te groeien. Een complexe activiteit zorgt niet alleen voor opwinding, maar dwingt je hersenen om te werken aan specifieke denkprocessen, zoals probleemoplossing en creatief denken.

Grenzen?
We zijn er van overtuigd dat er grenzen zijn. Genen stellen een duidelijke grens rond wat mogelijk is. Hoewel genetica de prestaties beïnvloedt, zijn ze niet bepalend. Verwar lot niet met kansen. Genen bieden kansen. Ze bepalen niet onze uiteindelijke bestemming. Vergelijkbaar met een kaartspel, Je hebt een betere kans met een goed deck, maar je moet ook goed spelen om te winnen.

OverLearning
Overlearning is een voortgezette training van een vaardigheid nadat de eerste prestatieverbetering is afgenomen. Als je stopt met het trainen van een vaardigheid direct nadat je deze hebt verworven zal het brein zich nog in een plastische toestand bevinden. Als je vervolgens een tweede soortgelijke taak traint overschrijft het de eerste vaardigheid. Het is alsof je de eerste vaardigheid compleet bent vergeten…

In het Jargon wordt dit een retrograde interferentie genoemd. “Als je de vaardigheid leert, verandert je hersenen status heel snel van plastisch naar stabiel” Wat op zijn beurt betekent dat je hersenen meer tijd hebben om de vaardigheid vast te leggen om te voorkomen dat het wordt overschreven.

De praktijk maakt permanent, en dat geldt ook voor de hersenfunctie. Een amateur oefent totdat ze het correct kunnen spelen, een professional oefent totdat ze het niet verkeerd kunnen spelen. Oefening baart kunst en het draait allemaal om de herhalingen. Het draait allemaal om de herhaling. Het draait allemaal om, … je snapt het wel …