To code, ook wel computerprogrammering genoemd, is onze manier van directe communicatie met computers. Code vertelt een computer welke acties moeten worden ondernomen en het schrijven van code is als het maken van een instructie set.

Door code te leren schrijven, kunnen we computers vertellen wat ze moeten doen of hoe ze zich moeten gedragen. De coding vaardigheid gebruiken we om websites en apps (desktop & mobile) te bouwen, gegevens te verwerken en nog veel meer leuke dingen te doen.

Leer vaardigheden die deuren openen

De computer- en informatietechnologie groeit razendsnel over de hele wereld. Je hebt zelf geen diploma Computerwetenschappen nodig; Elke dag meer en meer goedbetaalde jobs voor leerlingen zoals jij. En vergeet niet dat iedereen kan leren coderen!

Bouw coole dingen

Ooit een app of een website willen maken? Door te leren coderen, kun je al jouw ideeën ook daadwerkelijk bouwen en realiseren (Dromen vs Executie). Heb je ooit een programmeur ontmoet die spijt van had van zijn of haar keuze? Waarschijnlijk niet, want leren programmeren is gewoon leuk en soms ook een beetje “verslavend”. Maak kennis met een nieuwe community en netwerk. Welkom in de wondere wereld van de “developers”